Sävar Turbo Site

Ett forum för motorentusiaster
Aktuellt datum och tid: sön jul 21, 2019 3:49 am

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Ny tråd Svara på tråd  [ 87 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4, 5, 6
Författare Meddelande
InläggPostat: tis jan 22, 2019 1:29 pm 
Offline
För mycket laddtryck

Blev medlem: tis mar 17, 2009 10:32 am
Inlägg: 225
Hade du några felkoder på tändnings sidan då?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: tis jan 22, 2019 3:07 pm 
Offline
Lite mer laddtryck
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån sep 24, 2018 6:49 pm
Inlägg: 49
Nej inga felkoder på A sidan.


Skickat från min iPhone med Tapatalk


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: sön jan 27, 2019 2:51 pm 
Offline
Lite mer laddtryck

Blev medlem: fre mar 30, 2007 7:55 pm
Inlägg: 36
Hej,jag var åt andra hållet,efter nollande av boxar så 1till2 veckor efter hade jag tomgång på 1500 varv,
vred man av nyckeln sen på funkade den resan,vad jag ville komma
till är det att efter 1till2 år efter att jag bytt allt så tröttnade jag,
så nu sitter det ett vems i min bil,och jag har bra tomgång.
Mvh Peter


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: mån jan 28, 2019 6:37 pm 
Offline
Lite mer laddtryck
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån sep 24, 2018 6:49 pm
Inlägg: 49
Ikväll har jag provat bytt lmm till orginal och orginal turbo spridare och orginal chipp men bilen beter sig ändå likadant...


Skickat från min iPhone med Tapatalk


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: mån jan 28, 2019 6:51 pm 
Offline
För mycket laddtryck
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån jun 05, 2017 6:58 am
Inlägg: 142
Ort: Härnösand
Var det en ny tomgångsmotor du provade att byta till eller en beg? Inte otroligt att det är fel på den också om den var beg.


/Thomas Sörensen

_________________
/Thomas Sörensen


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: mån jan 28, 2019 7:27 pm 
Offline
Lite mer laddtryck
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån sep 24, 2018 6:49 pm
Inlägg: 49
Den var nog begangnad. Men det va den som var på bilen orginalt så den borde funka iallafall.


Skickat från min iPhone med Tapatalk


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: tis jan 29, 2019 7:22 pm 
Offline
För mycket laddtryck

Blev medlem: fre okt 09, 2015 5:59 pm
Inlägg: 198
Du får nog kolla blocket, är det plant?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: mån feb 04, 2019 11:19 pm 
Offline
Lite mer laddtryck
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån sep 24, 2018 6:49 pm
Inlägg: 49
Blocket är ej planat men det kan väll inte ha något med att bilen slocknar då den börjar ladda..


Skickat från min iPhone med Tapatalk


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: tis feb 05, 2019 9:29 pm 
Offline
Ganska mycket laddtryck

Blev medlem: mån jul 13, 2015 12:06 pm
Inlägg: 65
Har nära på liknande problem med min bil, min dör däremot inte men när man kopplar ur så sjunker motor rpm till 4-500.
Jag har "jagat" detta fel ganska länge utan att lyckats hitta det.
Har bytt EGR ventil (NY original)
rengjort spjällhus samt justerat in spjällägesgivaren enligt haynes bok
bytt typ alla vacuum slangar
bytt mellan 3 olika tomgångsventiler samt rengjort dom i dieselbad och smort med wd40 efteråt. (marginellt bättre)
har även bytt vevaxelgivare (NY original)
bytt LMM (3 olika bättre beggade)
bytt insugspackning
bytt till nya tryckrör samt intercooler från DO88

Det som återstår nu är dumpventilen på turbon men är tveksamt om den verkligen är boven.
Det jag är inne på just nu är 2st relän som jag tror kan vara bovarna, bränslepumpsrelät samt radioavstörningsreläet.

Löser inte något av detta mina problem då vet jag inte vad. Men där har du åtminstone lite tips på vad man kan göra/kolla för detta felet.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: ons feb 06, 2019 9:16 am 
Offline
Lite mer laddtryck
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån sep 24, 2018 6:49 pm
Inlägg: 49
Har provat byta tomgångsventil, lmm, spridare, bränsletrycksregulator, gasspällsgivare, rengjort gasspjället och bytt packning, så har börjat misstänka att chippet har något fel...


Skickat från min iPhone med Tapatalk


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: lör feb 16, 2019 10:08 am 
Offline
Lite mer laddtryck
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån sep 24, 2018 6:49 pm
Inlägg: 49
Har provat mäta lambdagivaren med multimetare och kom fram till att den inte stänger bränslet då man släpper gasen... På tomgång så är det på 0.8-0.9 volt och då man gasar upp så lämnar den på 1.0 volt fast man släpper gasen..


Skickat från min iPhone med Tapatalk


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: fre apr 12, 2019 10:00 am 
Offline
Lite mer laddtryck
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån sep 24, 2018 6:49 pm
Inlägg: 49
Hej hopp! Nu är problemet löst med min lilla rödblockare. Smackade dit en återcirkulerande dump så löste sig problemet :D


Skickat från min iPhone med Tapatalk


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 87 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4, 5, 6

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 3 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
POWERED_BY
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010