Sävar Turbo Site

Ett forum för motorentusiaster
Aktuellt datum och tid: sön nov 19, 2017 2:07 am

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Ny tråd Svara på tråd  [ 12 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Nira i3 frågor
InläggPostat: ons mar 01, 2017 8:39 am 
Offline
Forumsberoende

Blev medlem: fre dec 08, 2006 4:50 pm
Inlägg: 1666
Ort: Karlskrona
Tjenixen !

behöver lite snabba svar, inte rätt avdelning men här sitter dom med mest kunskap.

Är gamla i3 svårt att mappa? dom flesta talar gott om Nira men de har ju några år på nacken å hittar ingen vettig information eller spec på sprutet på nätet.

hur stor är tabellen etc på dom ?

_________________
Jens Hedlund.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Nira i3 frågor
InläggPostat: tor mar 02, 2017 1:57 pm 
Offline
Sävar Turbo Racing
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån sep 22, 2003 5:47 pm
Inlägg: 20356
Ort: Tomterna/sävar
har inte så mycket erfarenhet men några saker att fundera på...

har den inbyggd lamda? har den inbyggdt minne för loggning? fins det bra support på dem i dag?

_________________
Jensas Speedshop
Den senapsgula 142an med B20 10.61sek/402m
B20 Vegan 5.92/185 9.50/225

Samarbetar med: KL Racing | Lube Tools | Willmans Däck | AGAP | VEMS


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Nira i3 frågor
InläggPostat: tor mar 02, 2017 10:56 pm 
Offline
Forumsberoende

Blev medlem: fre dec 08, 2006 4:50 pm
Inlägg: 1666
Ort: Karlskrona
okaj Jens.

Ingen som helst aning å de hade inte säljaren heller.

Men jag köpte skiten så är väl bara å lära sig och titta vad som sitter i bilen. . fick som tur var orginal manualen till å de pratades de inte om från början så där kan jag i alla fall hitta mycket av infon jag söker :)

_________________
Jens Hedlund.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Nira i3 frågor
InläggPostat: tor mar 02, 2017 11:14 pm 
Offline
För mycket laddtryck

Blev medlem: sön mar 01, 2009 2:47 pm
Inlägg: 368
Ort: Borås
Jag höll på och slet i flera år med mitt NIRA innan jag bytte det mot ett EMU.

Lambda vill jag minnas inte är ett problem. Man kan lägga in helt fritt vilken kurva som helst - dvs spänning från sonden och motsvarande lambdavärde. Det är egentligen gjord för smalbandslambda men jag tror bredbandslambda också skall fungera.

Inbyggt minne för loggning finns inte, man får logga med pc ansluten. Uppkopplingen i sig är lite gammal och kräver adapterkabel. Det finns inte heller någon intern MAP-sensor.

Det som jag hade problem med var att möjligheterna är lite begränsade, t.ex. när det gäller styrning av WG. Det gick inte köra wasted spark heller. Tydligen skall det ha hängt ihop med dwelltiden, enligt en tråd här på STS.
Sen läser den bara kamgivare vid uppstart. Hamnar den fel i räkningen pga vevtriggermissar under drift så hittar den inte automatiskt rätt igen. Det var därför jag ville köra wasted spark, men jag fick aldrig det att fungera. Kör man passiva spolar måste man ha tändförstärkare. Men sprutet är fullsekventiellt upp till 6 cylindrar.

Support finns inte alls. Men det är väldigt användarvänligt i grunden. Minns inte hur stora tabellerna är men de kändes helt tillräckliga. Det lär dessutom vara bra på att interpolera mellan rader och kolumner.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Nira i3 frågor
InläggPostat: fre mar 03, 2017 9:26 am 
Offline
Forumsberoende

Blev medlem: fre dec 08, 2006 4:50 pm
Inlägg: 1666
Ort: Karlskrona
okej Quattro tackar för svar.

Jag började läsa manuaelen lite igår å den e ju väldigt lättläst i alla fall.
men de lär ta tid å lära sig i alla fall.

Sitter en Zeitronix bredbandslambda i kärran nu vad jag vet, huruvida den är kopplad till nirat vet jag ej. Ska försöka slå ett getöga i bilen idag när tid finnes.

Vi får se hur de går att få kontakt med sprutet. har bara en Mac nu också så får nog köpa mig en Pc med Xp eller dyl.

Tabellen verkar vara typ 16*20 eller något i den stilen. Dock varvar bilen bortåt 9k så misstänker att de är lite kompromiss över de hela.

Allting är bara ett enda stort frågetecken nu om både sprutet å bilen men de ska vi råda bot på :)

_________________
Jens Hedlund.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Nira i3 frågor
InläggPostat: sön mar 05, 2017 9:37 pm 
Offline
Forumsberoende
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån nov 08, 2004 6:26 am
Inlägg: 738
Ort: Bollnäs
klarar inte 0-5v utan den vill ha 0-1.5v så på t.ex en innovate bredbandslambda kan man programera om utgången till det. Har du ingen kabel med så kom ihåg att det är en "nollmodem" kabel du skall ha, förutom usb adaptern då eftersom du antagligen inte har en seriel utgång.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Nira i3 frågor
InläggPostat: tis mar 07, 2017 11:50 pm 
Offline
Forumsberoende

Blev medlem: fre dec 08, 2006 4:50 pm
Inlägg: 1666
Ort: Karlskrona
Okej nu är alltså problemet som sådant.

Tog med mig Nirat hem från bilen och kopplade 12v å tänkte prova de på datorn här hemma. De går så långt som att jag får kontakt med det men den säger att de är fel firmware.

Har nira rk 1.061 och hittar inget nyare men efter en del googling så finns de 2.05.16.. antagligen har någon uppdaterat firmwaren i sprutet och den gamla versionen som jag fick med å cd skivan till bilen är inte längre kompatibel ?

På niras hemsida finns bara 1.061 för nerladdning.. Å enligt min cd skiva är den programvaran ca 12 år gammel.

Nån som har den nyare versionen och skulle kunna mejla den ?

Mvh

_________________
Jens Hedlund.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Nira i3 frågor
InläggPostat: ons mar 08, 2017 12:38 am 
Offline
Forumsberoende

Blev medlem: tis jun 01, 2004 11:05 pm
Inlägg: 4512
Ort: Boden
Har inte nirat någon Såndär kul grej att man måste ha rätt programvaruversion i förhållande till firmware?

_________________
Torbjörn.A
Har man slagit yxan i båten får man ro som fan


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Nira i3 frågor
InläggPostat: ons mar 08, 2017 1:00 am 
Offline
Forumsberoende

Blev medlem: fre dec 08, 2006 4:50 pm
Inlägg: 1666
Ort: Karlskrona
The, de har du säkert helt rätt i !

Går ju knappt å hitta någon info alls om nira på nätet..

De verkar vara lite som jesus. alla har hört talas om de men ingen har sett han.

_________________
Jens Hedlund.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Nira i3 frågor
InläggPostat: ons mar 08, 2017 11:08 pm 
Offline
Ganska mycket laddtryck

Blev medlem: tor jul 08, 2010 4:29 pm
Inlägg: 51
Ort: Kolsva
jag har nira rk 2.10 installerat på en hårddisk..

ska ja testa zippa ihop den mappen och mejla ?

_________________
Emil Sjöberg


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Nira i3 frågor
InläggPostat: tor mar 09, 2017 8:41 am 
Offline
Forumsberoende

Blev medlem: fre dec 08, 2006 4:50 pm
Inlägg: 1666
Ort: Karlskrona
Tack emil för ditt försök å hjälpa mig :)

Jag lyckades dock få tag på samtliga versioner igår av Nira Rk 1.061, 2.01, 2.04, 2.05, 2.10, 2.20

Ingen av dessa fungerade utan gav mig bara förslag på Firmware update.
Så nu är boxen helt nollad med ny Firmware och de går att få kontakt med den.
Enda programvara som stödjer boxen är 1.061.
Vet inte vad som låg i boxen tidigare men nu går de att få kontakt med den utan att den klagar på att i alla fall.
Så nu e jag ett steg längre i å koppla upp mig mot bilen och se om nån givare spökar eller ej och kanske kunna starta den.

_________________
Jens Hedlund.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Nira i3 frågor
InläggPostat: ons mar 15, 2017 1:16 am 
Offline
Ganska mycket laddtryck

Blev medlem: tor jul 08, 2010 4:29 pm
Inlägg: 51
Ort: Kolsva
vad skönt att det typ "löste" sig

Mvh Emil

_________________
Emil Sjöberg


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 12 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
POWERED_BY
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010