Sävar Turbo Site

Ett forum för motorentusiaster
Aktuellt datum och tid: sön dec 17, 2017 10:42 pm

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Ny tråd Svara på tråd  [ 31 inlägg ]  Gå till sida 1, 2, 3  Nästa
Författare Meddelande
InläggPostat: fre feb 02, 2007 2:31 pm 
Offline
Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: ons okt 22, 2003 10:25 pm
Inlägg: 9688
Ort: Sävar
Det är ont om diskutrymme på servern just nu, ni får tänka på att jag byggde ihop servern för 4-5 år sen och den har rullat på länge. Nu är det snart dags för en uppdatering för jag börjar bli less på att jaga diskutrymme på den.

Ni som såg något märkligt hända med forumet idag kan ju meddela om nåt blev knäppt! :)

/Mattias

_________________
Mattias Sandgren
Säljer, installerar, mappar och justerar motor-styrsystem och tillbehör. VEMS, Link, MaxxECU, m.fl.
Egen nav-dyno och motor-bänk i Sävar.
Säljer, flödestestar och tvättar bränsle-spridare.
Bild
Skicka mail, PM eller ring vid intresse. Innehar F-skatt. Jobbar mest i norr.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: fre feb 02, 2007 3:15 pm 
Offline
Forumsberoende
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån okt 17, 2005 8:23 pm
Inlägg: 636
Ort: Gotland
Jag kunde inte komma in på forumet för 2 timmar sedan, men nu verkar det rulla på igen :D

_________________
http://www.m-speed.se

Melker H


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: fre feb 02, 2007 4:32 pm 
Offline
Forumsberoende
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön jun 13, 2004 7:46 am
Inlägg: 3564
Ort: Skellefteå
Funkar det med en 200gigs idedisk ? ej SATA alltså.
Jag har två som ligger å samlar damm i bokhyllan...

Eller är maskinen så gammal att den ohar ATA-150 tro ? ;)


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: fre feb 02, 2007 5:13 pm 
Offline
Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: ons okt 22, 2003 10:25 pm
Inlägg: 9688
Ort: Sävar
Maskinen har inte nån SATA-controller, så gamla PATA-diskar fungerar enklast.

Vi får se hur det blir, man skulle egentligen bytt hårdvara helt och hållet, men i snikenhetens anda så går det ju definitivt komma undan billigare med bara ett disk-byte. :)

Backup finns på allt data ändå, så det är väl inget krav att hårddiskarna måste vara av yppersta kvalitet (typ WD Raptor) eller rent av nån SCSI-disk.

_________________
Mattias Sandgren
Säljer, installerar, mappar och justerar motor-styrsystem och tillbehör. VEMS, Link, MaxxECU, m.fl.
Egen nav-dyno och motor-bänk i Sävar.
Säljer, flödestestar och tvättar bränsle-spridare.
Bild
Skicka mail, PM eller ring vid intresse. Innehar F-skatt. Jobbar mest i norr.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: fre feb 02, 2007 6:10 pm 
Offline
Forumsberoende
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön jun 13, 2004 7:46 am
Inlägg: 3564
Ort: Skellefteå
Du har ändå ett generationsskifte vad gäller adresseringen på PATA, vilket gör att om burken är för gammal så kommer du bara att se de första 128gigen.

Men annars kan vi väl chippa in lite deg till dig också, precis som vi gjort åt jens ;)


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: sön feb 04, 2007 11:42 am 
Offline
Skärgårds-trimmare
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 16, 2004 11:06 pm
Inlägg: 5059
Ort: Umeå / Skärgården
Det ända jag märker av just nu är att jag kommer inte åt mina egna filer på sts servern..

Citera:
Forbidden
You don't have permission to access /~peppe on this server.


Har ju alltid funkar förr...

_________________
http://www.team58.se
http://twitter.com/TeamJohansson
http://www.facebook.com/TeamJohanssonOffshoreRacing
http://www.youtube.com/channel/UCN871_rAt4xvAZXcytVg04A


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: sön feb 04, 2007 2:51 pm 
Offline
Sävar Turbo Racing

Blev medlem: fre apr 02, 2004 5:08 pm
Inlägg: 1711
Ort: Sävar
jag och mattias tvär snackade om detta....och diskbyte är det som ligger närmast i tiden
men i långa loppet måste vi investera i något bättre.
vi söker sponsring, så är det folk som är villiga att skänka några kronor för att vi ska få en stabil fungerande server är vi villiga att ställa upp med tiden och en liten slant vi med.
varken jag eller mattias har så mycke cash så vi kan köpa en ny själv utan vi måste hjälpas åt i så fall.
jag menar vi vill väll att sävarturbo ska fungera? :)

_________________
Utför provtryckning av tryckplattor
070-3367069


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: sön feb 04, 2007 5:56 pm 
Offline
No turbo shit - Just real power!
Användarvisningsbild

Blev medlem: fre aug 27, 2004 8:26 pm
Inlägg: 1027
Ort: Knivsta
Eric Wiklund skrev:
jag och mattias tvär snackade om detta....och diskbyte är det som ligger närmast i tiden
men i långa loppet måste vi investera i något bättre.
vi söker sponsring, så är det folk som är villiga att skänka några kronor för att vi ska få en stabil fungerande server är vi villiga att ställa upp med tiden och en liten slant vi med.
varken jag eller mattias har så mycke cash så vi kan köpa en ny själv utan vi måste hjälpas åt i så fall.
jag menar vi vill väll att sävarturbo ska fungera? :)



Det är bara att lägga upp en tråd i stil med den om insamlingen till jens bromsning, så borde det inte vara några problem att finansiera en server.
Det kan nog vara bra att ha ett kostnadsförslag, så att vi vet hur mycket vi ska samla in.

_________________
Axel Wall


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: sön feb 04, 2007 6:43 pm 
Offline
Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: ons okt 22, 2003 10:25 pm
Inlägg: 9688
Ort: Sävar
richard skrev:
Du har ändå ett generationsskifte vad gäller adresseringen på PATA, vilket gör att om burken är för gammal så kommer du bara att se de första 128gigen.

Inget problem med Linux. ;)

_________________
Mattias Sandgren
Säljer, installerar, mappar och justerar motor-styrsystem och tillbehör. VEMS, Link, MaxxECU, m.fl.
Egen nav-dyno och motor-bänk i Sävar.
Säljer, flödestestar och tvättar bränsle-spridare.
Bild
Skicka mail, PM eller ring vid intresse. Innehar F-skatt. Jobbar mest i norr.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: sön feb 04, 2007 7:11 pm 
Offline
Forumsberoende
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön jun 13, 2004 7:46 am
Inlägg: 3564
Ort: Skellefteå
Wanna bet ? ;)
Jag har gjort bort mig på det där två ggr senaste halvåret...

Men men, ta å gör ett kostnadsestimat på det hela så det går att skramla in lite pengar.
:D


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: sön feb 04, 2007 7:13 pm 
Offline
Skärgårds-trimmare
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 16, 2004 11:06 pm
Inlägg: 5059
Ort: Umeå / Skärgården
Vad är det som du gjort Mattias, har du stökat om så mina bilder hammnat på en annan adress eller hur sjutton, bah. Jag förstår noll.

_________________
http://www.team58.se
http://twitter.com/TeamJohansson
http://www.facebook.com/TeamJohanssonOffshoreRacing
http://www.youtube.com/channel/UCN871_rAt4xvAZXcytVg04A


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: sön feb 04, 2007 7:38 pm 
Offline
Forumsberoende
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön aug 06, 2006 10:52 am
Inlägg: 759
Ort: Nordmaling
Det är BIOSet som styr begränsingen av hårddisk storlek snarare än OSet, således att problemet kan förekomma med både Linux och Windows. (fast det finns ju också OS-specifik begränsningar också)

Man kan ju i vissa fall uppdatera BIOSet men det beror på vad man har för BIOS från början. Det är inte en svår procedur i sig, bara att starta datorn med en bootbar floppy som sedan uppdaterar BIOSet men man måste vara medveten om att om uppdateringen inte fungerar, då kan BIOSet bli skadad och om det inte gå att läsa ifrån den, då har man inte tillgång till något i datorn. OSet läser nämligen allt hårdvaru information infrån BIOSet innan den kör igång. Det är informationen i BIOSet som laddas först när man slår på burken.

Således, inget BIOS = ingen dator. Och då BIOS chippet är fastlödat på moderkortet då är det bara att skaffa ett nytt moderkort ...

Ang en ny dator, vill ni köpa ett färdigt paket typ Dell eller ett hemmabygge?


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: sön feb 04, 2007 8:01 pm 
Offline
Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: ons okt 22, 2003 10:25 pm
Inlägg: 9688
Ort: Sävar
Eftersom jag kan placera servern i 19"-rack i en riktig datorhall så föredrar jag att den här gången bygga i en rack-låda. Jag har redan en låda och till att börja med tänkte jag montera det vi redan har i ny låda fast med en fräsch hårddisk. Sen får servern rulla tills nåt går sönder. ;)

För övrigt, hårddisk-controllern på moderkortet jag har är tillverkad av VIA och den klarar adresseringen av stora diskar fint med drivrutinerna i Linux, bara man kommer förbi begränsningen med BIOSet och lägger boot-filerna i början på disken.

_________________
Mattias Sandgren
Säljer, installerar, mappar och justerar motor-styrsystem och tillbehör. VEMS, Link, MaxxECU, m.fl.
Egen nav-dyno och motor-bänk i Sävar.
Säljer, flödestestar och tvättar bränsle-spridare.
Bild
Skicka mail, PM eller ring vid intresse. Innehar F-skatt. Jobbar mest i norr.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: sön feb 04, 2007 8:10 pm 
Offline
Forumsberoende
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön jun 13, 2004 7:46 am
Inlägg: 3564
Ort: Skellefteå
Då disken i bokhyllan svarvar en aning så den ska nog undvikas.

http://www.microshop.se/shop/showItem.asp?artnr=ST3200820A

Den blir väl lagom istället, jag sponsrar med 200 pix rakt av.
Vem mer är på och var skickar vi pengarna ? =)


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: sön feb 04, 2007 8:10 pm 
Offline
Sävar Turbo Racing

Blev medlem: fre apr 02, 2004 5:08 pm
Inlägg: 1711
Ort: Sävar
mattias skrev:
Eftersom jag kan placera servern i 19"-rack i en riktig datorhall så föredrar jag att den här gången bygga i en rack-låda. Jag har redan en låda och till att börja med tänkte jag montera det vi redan har i ny låda fast med en fräsch hårddisk. Sen får servern rulla tills nåt går sönder. ;)


Frågan är om vi verkligen ska köra tills nånting går sönder?
Är det inte bättre att på sidan om bygga en ny och sen flytta över allt innan nånting går sönder?

Det är ju egentligen upp till alla användare här på sävarturbo.
Om/när någonting går sönder betyder det att ni inte kommer åt sidan (självklart) sen hur lång tid det tar för mattias att bygga en ny dator och konfigurera allt och lägga tillbaka backupen vågar jag inte svara på.
Säg 2-7dagar?

Jag föredrar ju att övergå innan nått går sönder, vilket betyder att vi kan söla x månader med att bygga dator och installera då slipper det bli panik när något går sönder?

Vad tycker ni Sävarturbo användare? De bästa är att vi kommer överens och hjälps åt för att driva detta :)

_________________
Utför provtryckning av tryckplattor
070-3367069


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 31 inlägg ]  Gå till sida 1, 2, 3  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
POWERED_BY
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010