Sävar Turbo Site
http://forum.savarturbo.se/

Ny forumprogramvara
http://forum.savarturbo.se/viewtopic.php?f=20&t=50812
Sida 1 av 1

Författare:  mattias [ tor okt 21, 2010 12:57 am ]
Inläggsrubrik:  Ny forumprogramvara

Kära forum-medlemmar,

vi kör nu en rätt så förlegad (5 år) version av phpBB och vi funderar på att byta till någon som är mer aktuell. Det skulle innebära att det blir lättare att läsa forumet på bland mobil-telefoner som blivit så vanliga idag men även andra fördelar och bekvämligheter i hantering av PM och hur forumet ser ut för dig som aktiv medlem.
Till sist ger det bättre kontroll över forumet för oss som administrerar och modererar det.

Det är svårt för de som inte är insatta att säga, men en del tänker kanske på vad det är för programvara en del forum kör, och vi frågar gärna er :
Vilken skulle ni föredra?

Den som skulle ge enklaste uppgraderingen är phpBB v3 då vi kör föregångaren v2.

Det är inte aktuellt ännu, men troligen före nyår.

Författare:  The [ tor okt 21, 2010 2:54 am ]
Inläggsrubrik: 

Personligen gillar jag PunBB bäst, men de flesta kör ju phpBB eller vBulletin så det är väl kanske enklast att hålla sig till nåt som de flesta "känner igen"

Författare:  mattias [ ons okt 27, 2010 10:28 am ]
Inläggsrubrik: 

Jag tänkte mig phpBB v3 med plugin för "tapatalk" så det går bättre att surfa forumet från mobiltelefoner. Det känns som det är dags att fixa det här före december, men vi får se..

Författare:  auspuff [ ons okt 27, 2010 2:57 pm ]
Inläggsrubrik: 

mattias skrev:
Jag tänkte mig phpBB v3 med plugin för "tapatalk" så det går bättre att surfa forumet från mobiltelefoner. Det känns som det är dags att fixa det här före december, men vi får se..


Skipa PunBB och kör på phpBB v3 enligt mig. Funkar ypperligt, jag har provat PunBB och gillar det inte.

Författare:  Crisse [ ons okt 27, 2010 4:22 pm ]
Inläggsrubrik: 

vBulletin gillar jag bäst. Mycket frihet att möblera om forumet som man vill och mycket plugins och tilläggsfunktioner finns. Dock vet jag inte om det fungerar att flytta över trådar, användare etc från phpBB till vBulletin.

Författare:  mattias [ ons okt 27, 2010 4:50 pm ]
Inläggsrubrik: 

vBulletin är inte helt fel heller, det är inga problem att uppgradera till det, har provat. Så det är öppet för det också, det verkar gå att få bra kontroll där och gillar administrations-gränssnittet mycket mer än phpBB v3 som känns otroligt plottrigt.

Författare:  Jens Gustavsson [ ons okt 27, 2010 5:42 pm ]
Inläggsrubrik: 

bara det inte blir för många nyheter på en gång :) efter ett antal tusen inlägg har man just börja lära sig hur det fungerar grunderna :hihi:

Författare:  SRyLul [ ons okt 27, 2010 8:27 pm ]
Inläggsrubrik: 

Ur användarens synvinkel så kan det vara vettigt att behålla strukturen oavsett programvara. Verkar som om nytt skrämmer? Även om det inte gäller bilen.
Jag vill helst slippa mobila versioner. Och då är PhpBB snabbare i "smarta" telefoner än vBullentin. Kan tex starta skrollnngen innan sidan laddat färdigt.

Sida 1 av 1 Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/