Sävar Turbo Site

Ett forum för motorentusiaster
Aktuellt datum och tid: mån dec 18, 2017 5:57 am

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Ny tråd Svara på tråd  [ 11 inlägg ] 
Författare Meddelande
InläggPostat: lör feb 23, 2013 11:26 pm 
Offline
Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: ons okt 22, 2003 10:25 pm
Inlägg: 9688
Ort: Sävar
Jag har bytt leverantör av DNS-tjänst för savarturbo.se, om något upplevs fungera konstigt så lämna ett meddelande här.

Typiska problem är att servern inte svarar helt plötsligt för att nästa sekund göra det. Det kan vara problem i en övergångsperiod, men inte mer än en vecka.

Vi kör Loopia idag.

_________________
Mattias Sandgren
Säljer, installerar, mappar och justerar motor-styrsystem och tillbehör. VEMS, Link, MaxxECU, m.fl.
Egen nav-dyno och motor-bänk i Sävar.
Säljer, flödestestar och tvättar bränsle-spridare.
Bild
Skicka mail, PM eller ring vid intresse. Innehar F-skatt. Jobbar mest i norr.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: tis feb 26, 2013 3:59 pm 
Offline
För mycket laddtryck
Användarvisningsbild

Blev medlem: tor aug 04, 2011 4:33 pm
Inlägg: 340
Ort: Östersund
Jag hade problem hemifrån igår och fungerade här på jobbet på morgonen idag. Olika internetleverantörer så det kändes som ett DNS-fel.

Men bytet förklarar ju kanske avbrottet där hemma och det kan ju ta lite tid innan DNS-uppgifterna har slagit igenom hela vägen.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: sön mar 03, 2013 8:40 pm 
Offline
För mycket laddtryck
Användarvisningsbild

Blev medlem: tor aug 04, 2011 4:33 pm
Inlägg: 340
Ort: Östersund
Har grava problem från hemmet. Lyckas köra över proxy så jag kommer åt sidan. Ska se om vi har egen dns här på bostadsrättsföreningen så kanske det kan räcka med att flusha den så borde det fungera.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: sön mar 03, 2013 11:11 pm 
Offline
Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: ons okt 22, 2003 10:25 pm
Inlägg: 9688
Ort: Sävar
Det ser uppenbarligen ut som att Telia har problem med sina DNS-servrar. Eller så har jag konfigurerat något fel hos Loopia, jag kan däremot inte se vad.
Det lustiga är att de flesta namnuppslag jag gör mot deras servrar ger korrekt svar, men ibland tomt svar (?).

_________________
Mattias Sandgren
Säljer, installerar, mappar och justerar motor-styrsystem och tillbehör. VEMS, Link, MaxxECU, m.fl.
Egen nav-dyno och motor-bänk i Sävar.
Säljer, flödestestar och tvättar bränsle-spridare.
Bild
Skicka mail, PM eller ring vid intresse. Innehar F-skatt. Jobbar mest i norr.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: mån mar 04, 2013 8:27 am 
Offline
För mycket laddtryck
Användarvisningsbild

Blev medlem: tor aug 04, 2011 4:33 pm
Inlägg: 340
Ort: Östersund
Hemma är det Tele2 som är leverantör med fiber till bostadsrättsföreningen. Där fungerar det i princip inte alls just nu. Men föreningen sköter själva nätet och jag tror att det är minst en egen DNS. Jag ska labba lite med inställningarna ikväll får vi se om jag hittar någon av dom som fungerar bättre.

På jobbet är det Telia ADSL och här verkar det fungera nästan hela tiden.

På iPhonen som har Telia abonnemang verkar det fungera hela tiden. Har inte sett att den har missat en enda gång.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: mån mar 04, 2013 4:25 pm 
Offline
Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: ons okt 22, 2003 10:25 pm
Inlägg: 9688
Ort: Sävar
Det kan hända att jag för domänen aktiverat DNSSEC (säkerhets-tillägg) fastän det inte fungerar, så jag har slagit av det så får vi se om det bättrar sig.

Enligt Loopia så är det ett generellt problem bland alla svenska bredbands-leverantörer med DNSSEC och de har deaktiverat stöd för det sedan juli förra året.

_________________
Mattias Sandgren
Säljer, installerar, mappar och justerar motor-styrsystem och tillbehör. VEMS, Link, MaxxECU, m.fl.
Egen nav-dyno och motor-bänk i Sävar.
Säljer, flödestestar och tvättar bränsle-spridare.
Bild
Skicka mail, PM eller ring vid intresse. Innehar F-skatt. Jobbar mest i norr.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: mån mar 04, 2013 8:57 pm 
Offline
För mycket laddtryck
Användarvisningsbild

Blev medlem: tor aug 04, 2011 4:33 pm
Inlägg: 340
Ort: Östersund
Nu kan jag meddela att det fungerar även hemifrån med Tele2.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: mån mar 04, 2013 9:25 pm 
Offline
Steve, inte Stiiiv
Användarvisningsbild

Blev medlem: ons sep 24, 2003 7:58 pm
Inlägg: 5117
Ort: Lykksällä
Ja nu verkar de funka fint :thumbright:

_________________
Evighetsprojekten
If it has tits or wheels it will give you problems


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: mån mar 04, 2013 9:41 pm 
Offline
För mycket laddtryck
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön maj 10, 2009 7:26 am
Inlägg: 150
Nu funkar det för mig hemifrån igen, Stort tack!


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: mån mar 04, 2013 9:46 pm 
Offline
Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: ons okt 22, 2003 10:25 pm
Inlägg: 9688
Ort: Sävar
Hoppas på det bästa då! :thumbright:

_________________
Mattias Sandgren
Säljer, installerar, mappar och justerar motor-styrsystem och tillbehör. VEMS, Link, MaxxECU, m.fl.
Egen nav-dyno och motor-bänk i Sävar.
Säljer, flödestestar och tvättar bränsle-spridare.
Bild
Skicka mail, PM eller ring vid intresse. Innehar F-skatt. Jobbar mest i norr.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: tis mar 05, 2013 10:57 am 
Offline
För lite laddtryck

Blev medlem: lör feb 23, 2013 11:49 am
Inlägg: 2
Ort: Falun
Nu fungerar det även för mig, mitt nät gick ner igår och efter att dom fixa det så kommer jag in. Jag har Fiber från Alltele :)

_________________
Stahlherz.com


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 11 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
POWERED_BY
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010