Sävar Turbo Site
http://forum.savarturbo.se/

First flight Zyma X1
http://forum.savarturbo.se/viewtopic.php?f=38&t=78574
Sida 1 av 1

Författare:  ROD02b [ tis sep 17, 2013 10:54 pm ]
Inläggsrubrik:  First flight Zyma X1

Första vändan med dåligt laddat batteri. Vadå manual. Fick bara kollat hur man startar up :-). Ladda och på´t igen. Funkar skapligt, trots nybörjare. Några hårda landningar blev det, även upp och ner. Flög lite ute i lätt vind, då funkar inte low läget så bra. Full fart mot vinden, och den rör sig knappt. Lite jobbigt med alla riktningar och sammtidigt balansera höjd med gasen. Riktigt kul för små pengar. Inropad "ny" på tradera. För att det här inte skall bli för mycket reklam, så får jag tillägga att det finns andra märke/modeller. 70+min för laddning, jag vill ha flera batterier :-). Som jag ser det, så sparar man mycket slantar på att lära sig med en så billig modell.
Bild
knapparna vid sidan om displayen är fejk, men dispalyen visar lite info.

Författare:  ROD02b [ mån sep 30, 2013 11:14 am ]
Inläggsrubrik:  Re: First flight Zyma X1

Monterade en nyckelringskamera(808 #3 tror jag) med gummiband. Så nu har jag flygfilmat. Alt under 550Kr.

Författare:  ROD02b [ tor jun 05, 2014 12:11 pm ]
Inläggsrubrik:  Re: First flight Zyma X1

Nån som säljer motorbatteri i Sverige? Är inte redo för dyr laddare ännu.

Författare:  Tommy Luhr [ tor jun 26, 2014 1:48 pm ]
Inläggsrubrik:  Re: First flight Zyma X1

rcflight.se

Författare:  ROD02b [ ons jul 30, 2014 6:48 pm ]
Inläggsrubrik:  Re: First flight Zyma X1

Nu börjar jag känna igen RC. Det går sönder. Minst en motor pajj :-(. Har fått hem via http://www.banggood.com/buy/syma-x1.html . Så snart flyger den igen. Även 3 st motorbatterier hemma.

Författare:  ROD02b [ ons jul 30, 2014 11:01 pm ]
Inläggsrubrik:  Re: First flight Zyma X1

Motorbytet gick, men inte bra. Man skal trycka ihop 2 plastpiggar och dra. Skulle varit bättre med en skruv. Kablarna krävde rena sömmerskan. Nu vill jag ha flygväder(lite vind och inget regn eller fuktigt gräs).

Författare:  ROD02b [ ons jul 30, 2014 11:38 pm ]
Inläggsrubrik:  Re: First flight Zyma X1

Det sitter 2 sorter motorer på farkosten. Olika färg på kablarna- Men det är bara 2 kablar. Så jag provade att polvända på skrotmotorn. Testade med 5 volt. Med lite hjälp snurrade den i bägge kopplingarna. Jag tror det var både höger och vänster gång. Har en ny i reserv. Är det fel färger, så provar jag nog ändå. Det känns som en vanlig likströmsmotor. Eller är det nån skillnad?

Författare:  ROD02b [ lör aug 09, 2014 10:47 am ]
Inläggsrubrik:  Re: First flight Zyma X1

Med 3 motorbatterier, blir det ok flygtid. Jag börjar söka utmaningar. Som att inte hela tiden ha fram ifrån mig. Utan att flyga runt, med kontrollerna vända. Typ som med flygplan. Lätt att tappa orientering :-). Än värre när vinden kräver kompensering. Fram back, upp ner och sidoförflyttningar är lättast för mig :-) , med fram ifrån mig. Bara att ha fram mot mig gör det hela svårare.
Dök i backen rejält, böjde en propeller 15 grader. Halvvägs från centrum. Böjde tillbaka den på plats och flög vidare :-) . Provade "gräsklippning" på en ensam liten blomma (gusplan). Funkade sådär, slutade med hård landning upp och ner.
Det känns som den lutar mer när men Ger fullt framåt, jämfört med bakåt. Det skulle jag vilja programmera om. Jag vill ha samma åt alla håll. Går det? Den har 2 läge för hur mycket den max tiltar. Där vill jag öka alt på "innomhusläget". Så det blir lagom för lugn och säker utomhus flygning.
Att man kan ha så kul för så lite slantar....

Författare:  ROD02b [ lör aug 09, 2014 11:17 am ]
Inläggsrubrik:  Re: First flight Zyma X1

Kom på att docka mot en bättre sändare, ger justeringsmöjligheter. Men det tål nog inte budgeten ännu :-( .

En ide till. En platta med fyrkantigt hål, som begränsar spakens max utslag mekaniskt :-) .

Författare:  ROD02b [ sön jul 31, 2016 10:11 pm ]
Inläggsrubrik:  Re: First flight Zyma X1

Bar4a ett av 4 motorbatterier funkar :-( . Banggood börjar bli dyra med batteri :-( . Så jag kollade Ebay. 500 mAh i stället för 350. Funkar fint till ett mycket lägre pris. Den känns lite segare med den högre vikten. Men det funkar. Hittar jag 350 mAh, så beställer jag några. Samt några 500 mAh. Jag köpte även några JST kontakter, för det var fel kontakt.
Bild

Författare:  ROD02b [ sön dec 17, 2017 9:13 pm ]
Inläggsrubrik:  Re: First flight Syma X1

Den börjar redan bli gammal. Reservdelar från lågpris ställena börjar bli få. Jag var sugen på ett extra "moderkort", för att styra annat. Tex datorn. Hittar inget till rätt slantar. Så jag får vänta tills den skrotar ihop mekaniskt :-) . Sneglar på Syma X5SW med wifi video till telefon m.m. Borde funka som övervakningskamera med ström från väggen.

Sida 1 av 1 Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/