Sävar Turbo Site
http://forum.savarturbo.se/

Svetsa eget insug OM617 5-cyl Turbo!
http://forum.savarturbo.se/viewtopic.php?f=39&t=88528
Sida 1 av 1

Författare:  DieselWille [ tor jun 04, 2015 5:57 pm ]
Inläggsrubrik:  Svetsa eget insug OM617 5-cyl Turbo!

Tjenare, tyckte tråden passade bäst här.

(dethär är mitt första riktiga turbobygge, så ha lite överseende). Har tidigare bara byggt om turbokonverteringar som folk tidigare har gjort. Det jag ska göra nu också, fast på lite högre nivå.

Har en Ford Ranchero-73 a-traktor med en 300D OM617 med en turbo från bmw 525 i. Och den är konverterad riktigt dåligt! t,ex ett meter långt rör som adapter till original grenrör te turboflens.

Nåväl, är inte ute efter något räseråk då det är en epa, men alltid kul att mecka! Tänkte köpa ett nytt grenrör (original) Och kapa isär å vända så att det går uppåt istället för neråt (pga omgjorda motorfästen, ser inte direkt ut som på en merca).
Och köra på en HX35 Turbo.
Tänkte även testa svetsa ett eget insug! Inte för att det egentligen skulle behövas, utan för att jag vill göra något kreativt. Så frågan i sig är. Är det några speciella mått och volym man måste ha på "burken"? Har läst att plenumet ska vara konformat så att det sista cylindern får lika mycket tryck som dom andra. Mer vet jag inte, väldigt tacksam för svar! Ha det bra, mvh William Larsson :)

Författare:  turbodart [ tor feb 18, 2016 9:20 pm ]
Inläggsrubrik:  Re: Svetsa eget insug OM617 5-cyl Turbo!

Svetsa på bara. Grottisportning med. En diesel varvar inte nog til å nyttja avstemning. Mycke tryck och diesel är melodin.

Sida 1 av 1 Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/