Sävar Turbo Site
http://forum.savarturbo.se/

Bygga egen dyno
http://forum.savarturbo.se/viewtopic.php?f=46&t=94485
Sida 2 av 3

Författare:  Big Al [ fre jun 02, 2017 7:29 am ]
Inläggsrubrik:  Re: Bygga egen dyno

Vi får styra upp något 8)

Författare:  Daniel-635 [ fre jun 02, 2017 6:06 pm ]
Inläggsrubrik:  Re: Bygga egen dyno

dundersmurfen skrev:

Har inte Filip gjort sitt själv också han med TuneIt. Han är säkert inte omöjlig han heller!



Filip kör med Dtec Dynertia.

http://www.dtec.net.au/Dynertia%20-%20I ... System.htm

Men exporterar filerna till Excel för snyggare och bättre presentation av graferna.

Själva rullande landsvägen ett rent hemmabygge.

http://tuneitmotorsport.se/dynon/

Författare:  DreRacing@ [ lör jun 03, 2017 7:43 am ]
Inläggsrubrik:  Re: Bygga egen dyno

har själv dynertia. har du nogon bild av graf där den är exporterad till excel?

Författare:  RevHead351 [ tis aug 08, 2017 5:43 am ]
Inläggsrubrik:  Re: Bygga egen dyno

Have a look at http://yourdyno.com/ very affordable.

Författare:  dundersmurfen [ tor okt 12, 2017 11:58 am ]
Inläggsrubrik:  Re: Bygga egen dyno

Tänkte informera om att utvecklingen går sakta framåt. Har fått dit telman å lastcellen å börjat skriva in funktionerna för broms i programmet:

Bild


Tänkte maila koden till alla som är intresserade av att vara med sedan när jag har gjort klart grunderna i bromsstyrningen

Författare:  dundersmurfen [ tor okt 12, 2017 12:07 pm ]
Inläggsrubrik:  Re: Bygga egen dyno

Vad tror ni om att programmet är gratis och öppen kod, och vill man ha en box dvs hårdvara så kan jag sälja det och få in några kronor. Kortet har ändå kostat en del å tillverka och lådan är tyvärr rätt dyr.

Jag tar gärna emot förslag på vad som är ett rimligt pris. Materialkostnad för en styrbox är lite snabbt räknat 1000kr

Vill man bygga sin egna hårdvara går det också bra och man kan även då få programmet :)

Författare:  dundersmurfen [ tor okt 12, 2017 12:19 pm ]
Inläggsrubrik:  Re: Bygga egen dyno

Här har jag filmat ett action klipp ;)

https://youtu.be/jGYMvmJ2VkI

Författare:  Kadett4wd [ tor okt 12, 2017 2:53 pm ]
Inläggsrubrik:  Re: Bygga egen dyno

Det där eftersöker jag, att se hur linjerna följer varandra i ett pull(mot tidigare pull)
Just för att kunna avbryta om det plötsligt sjunker hårt.

Funkar detta med inertiadyno också?

Författare:  dundersmurfen [ tor okt 12, 2017 4:14 pm ]
Inläggsrubrik:  Re: Bygga egen dyno

Där körde jag inertia bara ingen broms. Blir ingen skillnad om man kör ett pull med broms på. Iaf sålänge man inte bromsar så hårt att motorn ändrar karaktär.

När man låser varvtal så ritar det ju inga kurvor såklart, då har man dom mätarna jag visade på bilden ovan som visar varv och vrid. Samt lite annan info som lambda å vad jag nu lägger till

Funkar inte alla program typ så?

Författare:  Kadett4wd [ tor okt 12, 2017 5:06 pm ]
Inläggsrubrik:  Re: Bygga egen dyno

Nej mitt är lite tråkigt på det viset att jag kör ett pull i 'blindo'.
Sen får jag läsa ur databoxen med datorn och då får jag upp alla data och grafer mm mm.

Författare:  dundersmurfen [ tor okt 12, 2017 9:38 pm ]
Inläggsrubrik:  Re: Bygga egen dyno

Låter konstigt, man avbryter ju pull titt som tätt pga nåt inte lirar riktigt å de ser man ju direkt på kurvor eller siffror

Författare:  Kadett4wd [ tor okt 12, 2017 9:58 pm ]
Inläggsrubrik:  Re: Bygga egen dyno

Exakt,, jag saknar det :(

Enda jag kan se live är rullens ökning i varv per sekund, men inte mot nån graf så jag kan inte jämföra.
Så därför är jag lite sugen på att nappa på ditt erbjudande förut om att testa lite.

Du kan väl pmá om du vill.

Författare:  Jarmo Y [ tis dec 26, 2017 11:34 am ]
Inläggsrubrik:  Re: Bygga egen dyno

Kadett4wd skrev:
Nej mitt är lite tråkigt på det viset att jag kör ett pull i 'blindo'.
Sen får jag läsa ur databoxen med datorn och då får jag upp alla data och grafer mm mm.


Trace record, när du gör ett pull. :)
Där ser du när effektkurvan börjar gå neråt på pullet.

Författare:  Kadett4wd [ tis dec 26, 2017 11:36 am ]
Inläggsrubrik:  Re: Bygga egen dyno

Men man kan inte jämföra mot tidigare pull?
typ ha tidigare som bakgrund som det nya pullet ritar uppepå.
Jag mailade performancetrends om det, och den som svarade sade att det var för komplex matematik.
Undrar om han har en gammal 386 dator utan matteprocessor? ;)

Författare:  Jarmo Y [ tis dec 26, 2017 12:31 pm ]
Inläggsrubrik:  Re: Bygga egen dyno

Nej kan inte jämföra. Men ser man det på en Superflow eller DTS heller? Eller Rototest osv.

Sida 2 av 3 Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/