Weber 45

Grundläggande diskussioner om turbo-trimning
tobias
Lite mer laddtryck
Inlägg: 35
Blev medlem: lör jun 13, 2009 8:50 pm
Ort: Götene

Weber 45

Inlägg av tobias »

Har en b230 med weber 45 i båten. Motorn sackar vid gaspådrag ca 2500 varv. Det låter som den får för mycket bensin och jag har kollat skiftena och dom är svarta och sotiga. Motor och förgasare är nyrenoverat. Har en regulator innan förgasarna som jag ändrat inställning på utan resultat. Elektronisk tändning. Kan det vara bestyckningen i förgasarna eller synkningen mellan dom som inte stämmer? Vore toppen med lite tips. Mvh Tobias
te
Användarvisningsbild
Jens Gustavsson
Sävar Turbo Racing
Inlägg: 21678
Blev medlem: mån sep 22, 2003 5:47 pm
Ort: Tomterna/sävar
Kontakt:

Re: Weber 45

Inlägg av Jens Gustavsson »

det kan va nästan vad som helst som är fel. om du kör med motorn så kan den ta mycket skada! om du tänkt trimma motorn så måste du nog montera en BB lamda sen hyra in ett förgasar proffs som hjälper dig med bestyckning och synkning mm. en båt måste ha perfekt bestyckning annars tar motorn snabbt skada.

mvh jens
tobias
Lite mer laddtryck
Inlägg: 35
Blev medlem: lör jun 13, 2009 8:50 pm
Ort: Götene

Re: Weber 45

Inlägg av tobias »

Motorn går för övrigt bra och när men gasar utan växel i går den jämt och fint även på höga varv. Verkar vara när det blir motstånd på motorn som den sackar och går ojämnt. Att det tar skada beror det på de stora påfrestningarna i båt eller något annat då det är ganska vanligt att trimma med weber 45 men då till folkrace. Några tips?
te
Skriv svar