Trycksätta edelbrock 650?

Dellorto, Weber, trycka eller suga?
Mickeb
För lite laddtryck
Inlägg: 1
Blev medlem: ons aug 15, 2018 12:27 am

Trycksätta edelbrock 650?

Inlägg av Mickeb »

Hade tänkt stoppa dubbel turbo i min cheva 350, så funderar om det ät möjligt att göra så det går trycksätta en edelbrock 650 gasare?
David Herbertsson
Forumsberoende
Inlägg: 1341
Blev medlem: tor dec 21, 2006 5:53 pm
Ort: Varberg

Re: Trycksätta edelbrock 650?

Inlägg av David Herbertsson »

Vet inte om du behöver vara inloggad för att se bilderna i denna länken, men i så fall är det bara att regga dig på det forumet.

https://www.theturboforums.com/threads/ ... id.347067/
Det största problemet är väl att det inte finns några plastflottörer att köpa färdiga till dom. I tråden så testar några att bygga om
plastflottörer från en Holley och sätter i.
Beror ju på hur mycket man ska ladda med, mässingsflottörerna klarar ju en del tryck iaf.

Generellt sätt så är det inte svårt att få en förgasare att klara av laddtryck rent mekaniskt, det som är svårare är ju att ställa in dom.
Oavsett om man ska åka med sugmotor eller överladdning så får man läsa på så man vet hur dom olika kretsarna i förgasaren fungerar och hur man justerar dom så att man får till rätt bränsleblandning.
Bredbandslambda är ett krav.

Hade jag stått i startgroparna för ett bygge igen så hade jag utan att tveka gått på eftermarknadsinsprutning istället för förgasare. Men mycket beror ju på hur mycket det får kosta och vad användningsområdet på bilen är och hur mycket grejer man har sedan innan. När jag byggde Camaron så hade jag inte pengarna att lägga på ett insprut, hade redan förgasaren och tyckte det var roligt att se om det skulle gå att få det till att fungera, så då blev det till att trycka genom en Holley. Det har sina nackdelar.

/David
Camaro Turbo.
http://forum.savarturbo.se/viewtopic.php?f=21&t=52292" onclick="window.open(this.href);return false;

Kadett C Turbo.
http://forum.savarturbo.se/viewtopic.php?f=21&t=86085
Skriv svar