Midnight Blower i nya bilsport!

Tjata om vad som helst .
Thunderbo1t
Forumsberoende
Inlägg: 870
Blev medlem: mån okt 31, 2011 5:29 pm
Ort: Ljusdal

Re: Midnight Blower i nya bilsport!

Inlägg av Thunderbo1t »

Ja, ett reportage med en A-Ascona och en BMW E21, det var nog liknande effekter? Men kanske 5 år senare, eller? Hur som, långt före sin tid :thumbright:

Nått svartvitt reportage om en ful A-Ascona var det också i Bilsport, med nån vadslagning hos nån med rullande landsväg om jag minns rätt? Nån som kommer ihåg och vet mer om den?
JLundin
För mycket laddtryck
Inlägg: 278
Blev medlem: ons jan 01, 2014 2:53 pm

Re: Midnight Blower i nya bilsport!

Inlägg av JLundin »

Jens, man tackar och bockar för erbjudandet, jag har dock möjlighet att bromsa hos en kompis i stan, läget är dessutom en aning känsligt eftersom motorn kommer att ha en del patenterbara lösningar som ska testas och som då inte får komma till allmän kännedom innan eventuell pappersexercis är avklarad. Reportaget om min polares "fula" Ascona var faktiskt i färg och handlade till viss del om en bromsning hos Roffe i Älvsjö/Örby. Roffe skulle ge oss 10.000:- om motorn gav mer än 200Kw, den nådde då endast upp till 198Kw, senare uppdagades det att i stort alla kolvringar var trasiga. En ny sväng till Roffe gav 220Kw, men då stod han inte för avtalet....:-) Motorn uppgraderades med crossflow topp och en större turbo och var god för 650Hp i slutändan, tyvärr körde han av vägen med bilen då han bjöd en polare på en repa innan bilprovningen, smala däck och hög effekt är ingen bra kombination. Bilen/karossen blev ett avskrivningsobjekt, det fixades fram en ny rostfri !! kaross där alla bitar skulle flyttas över från den gamla bilen och där är fortfarande tillståndet för projektet, husbygge, barn osv. har kommit emellan plus en fin Ascona kombi som fått en turbomatad Opel 16V motor samt BMW låda och bakaxel. En tänkt grocery getter men som vanligt spårat ur helt...:-)
Gamla bilen var god för mer än 240 Km/h i sluthastighet och att tävla med den på vägar med 7,5m´s bredd krävde en del av föraren...:-)
whilliam
Forumsberoende
Inlägg: 1695
Blev medlem: fre jul 31, 2015 11:30 pm
Ort: Joachim Whilliam Brandin. Björklinge

Re: Midnight Blower i nya bilsport!

Inlägg av whilliam »

Hur långt har du kommit med motorn och blir det 16V nuförtiden? Ska bli väldigt intressant att se vad den presterar med dagens teknik, den kanske fortfarande är före sin tid så att det blir "morgondagens teknik" :thumbright:
Skriv svar