Sida 1 av 3

Stuvade makaroner

Postat: sön dec 05, 2010 7:31 pm
av Dennis Öhman
Har ett dilemma. Jag gillar ju mat som går fort särskilt till lunch efter gymmet typ klockan 12 hamnar det på dagligen för mig.
Är dessutom i en bulkar period och ska öka massa/vikt.
Jag är ruskigt svag för stuvade makaroner, men dom tar längre tid än vanliga makaroner som man bara stormkokar. Dessutom kräver dom små kräken mer jobb med mer omrörning så inte mjölken bränns fast i botten.

Vad har ni för recept på stuvade makaroner?

Mitt recept för 1person:
2,5dl gammeldags makaroner (lite mycket men ska upp i vikt, ha i åtanke dessutom att stuvade makaroner är mer mättande än kokta)
kokas i mjölk, brukar dock ha ca 10%vatten av mjölken då den tenderar till att koka fast mindre i kastrullen.
1klick smör samt salt.
Servera gärna med stekt falukorv..

ERA RECEPT HÄR!

Postat: sön dec 05, 2010 8:15 pm
av therealpinto
Fuskvarianten är ju att koka makaronerna som vanligt och göra en separat bechamelsås vid sidan av. Blanda ihop allt så har du stuvade makaroner på 10 minuter ;-)

I och för sig kräver bechamelsåsen en del kärlek för att bli bra...

/Gustaf

Postat: sön dec 05, 2010 9:51 pm
av Dennis Öhman
therealpinto skrev:Fuskvarianten är ju att koka makaronerna som vanligt och göra en separat bechamelsås vid sidan av. Blanda ihop allt så har du stuvade makaroner på 10 minuter ;-)

I och för sig kräver bechamelsåsen en del kärlek för att bli bra...

/Gustaf
vafan, de har jag aldrig hört om, ska kolla upp såsen lite gran.. Typ såna här tips jag sökte :thumbright:

Postat: sön dec 05, 2010 10:05 pm
av Peter L
Ännu snikigare än det är ju att koka makaronerna och hälla av dem. Sen slår man i mjölk och reder med idealmjöl, fortfarande under värme så klart. Lika gott och inget som bränns fast.

Postat: sön dec 05, 2010 10:30 pm
av Whiplash
Enkelt :thumbright: koka makaronerna som vanligt. Under tiden så smälter du en rejäl smörklick i en annan gryta, rör ner nån matsked vetemjöl. i med lite mjölk och koka upp under omrörning (lämplig visp) när det kokar upp så tjocknar "såsen" och då justerar du till lämplig konsistens med mer mjölk :thumbright: krydda efter eget tycke, jag brukar bara ta en gnutta salt och två gnuttor vitpeppar :thumbright:

Sen så blandar du med makaronerna, busenkelt :wink:

Postat: mån dec 06, 2010 8:57 am
av NcOlsson
Ett tips är att använda snabbmakaroner i stället for vanliga , funkar fint tycker jag.

Postat: mån dec 06, 2010 10:17 am
av Dennis Öhman
NcOlsson skrev:Ett tips är att använda snabbmakaroner i stället for vanliga , funkar fint tycker jag.
Njae jag är inne på gammeldags makaroner ska vara den sorten anser jag
:)
Ska testa lite era sätt och se vad som passar mig bäst, har testat redning förut men inte fått den smaken jag eftersträvar som att koka dom hela tiden i mjölk tyvärr..

Postat: mån dec 06, 2010 12:16 pm
av Patrik H
Peter L skrev:Ännu snikigare än det är ju att koka makaronerna och hälla av dem. Sen slår man i mjölk och reder med idealmjöl, fortfarande under värme så klart. Lika gott och inget som bränns fast.
Funkar kanon . Sen brukar ja komplettera med att röra ner stekt bacon som finns att köpa färdig tärnad.

Sen är det ju gött med lite roccola sallad och hackad lök i också . Och det tar inte längre tid än det tar att koka mackaronerna

Postat: mån dec 06, 2010 2:16 pm
av Kadett4wd
Storkok o skvätt i mer mjölk då du värmer i micron,, rör om också.

Postat: mån dec 06, 2010 2:48 pm
av Dennis Öhman
Kadett4wd skrev:Storkok o skvätt i mer mjölk då du värmer i micron,, rör om också.
Tyvärr är ju inte det lika gott som nylagat :wink:

Postat: mån dec 06, 2010 3:41 pm
av Kadett4wd
Det låter som om du inte har nåt annat väl än att koka dina 2.5dl varje gång du är sugen.

Postat: mån dec 06, 2010 4:48 pm
av Tommy Luhr
Tänk på att mycket mat kan man göra i enbart brödrost, vattenkokare och matmixer:)

Postat: mån dec 06, 2010 4:50 pm
av David Herbertsson
Jag gör alltid bechamelsås till mina stuvade makaroner och angående kryddningen så släng i en halv tärning grönsaksbuljong så är det färdig kryddat sedan, blir perfekt varenda gång :thumbright:

/David

Postat: mån dec 06, 2010 7:47 pm
av Kadett4wd
ett annat fränt recept på latmat..

Potatisgratäng..

Chips i valfri smak.
Lök, tunnstrimlad.(riktigt tunn)
grädde
valfria kryddor.

den här blir klar på typ 20minuter.

Postat: mån dec 06, 2010 9:10 pm
av Dennis Öhman
Kadett4wd skrev:ett annat fränt recept på latmat..

Potatisgratäng..

Chips i valfri smak.
Lök, tunnstrimlad.(riktigt tunn)
grädde
valfria kryddor.

den här blir klar på typ 20minuter.
Ska testa de där :thumbright:
Lät riktigt som bulkar mat! :hihi: