Stuvade makaroner

Tjata om vad som helst .
Användarvisningsbild
Dennis Öhman
Forumsberoende
Inlägg: 3250
Blev medlem: sön nov 11, 2007 4:01 pm
Ort: Överkalix
Kontakt:

Stuvade makaroner

Inlägg av Dennis Öhman »

Har ett dilemma. Jag gillar ju mat som går fort särskilt till lunch efter gymmet typ klockan 12 hamnar det på dagligen för mig.
Är dessutom i en bulkar period och ska öka massa/vikt.
Jag är ruskigt svag för stuvade makaroner, men dom tar längre tid än vanliga makaroner som man bara stormkokar. Dessutom kräver dom små kräken mer jobb med mer omrörning så inte mjölken bränns fast i botten.

Vad har ni för recept på stuvade makaroner?

Mitt recept för 1person:
2,5dl gammeldags makaroner (lite mycket men ska upp i vikt, ha i åtanke dessutom att stuvade makaroner är mer mättande än kokta)
kokas i mjölk, brukar dock ha ca 10%vatten av mjölken då den tenderar till att koka fast mindre i kastrullen.
1klick smör samt salt.
Servera gärna med stekt falukorv..

ERA RECEPT HÄR!
Dänniz 073-8447664
therealpinto
SFRO-snubben
Inlägg: 2642
Blev medlem: mån jan 19, 2004 8:57 am
Ort: Skellefteå
Kontakt:

Inlägg av therealpinto »

Fuskvarianten är ju att koka makaronerna som vanligt och göra en separat bechamelsås vid sidan av. Blanda ihop allt så har du stuvade makaroner på 10 minuter ;-)

I och för sig kräver bechamelsåsen en del kärlek för att bli bra...

/Gustaf
______________________________
Capri Turbo
SFRO-besiktningsman i Skellefteå
Användarvisningsbild
Dennis Öhman
Forumsberoende
Inlägg: 3250
Blev medlem: sön nov 11, 2007 4:01 pm
Ort: Överkalix
Kontakt:

Inlägg av Dennis Öhman »

therealpinto skrev:Fuskvarianten är ju att koka makaronerna som vanligt och göra en separat bechamelsås vid sidan av. Blanda ihop allt så har du stuvade makaroner på 10 minuter ;-)

I och för sig kräver bechamelsåsen en del kärlek för att bli bra...

/Gustaf
vafan, de har jag aldrig hört om, ska kolla upp såsen lite gran.. Typ såna här tips jag sökte :thumbright:
Dänniz 073-8447664
Användarvisningsbild
Peter L
För mycket laddtryck
Inlägg: 298
Blev medlem: lör okt 06, 2007 6:40 pm
Ort: Umeå

Inlägg av Peter L »

Ännu snikigare än det är ju att koka makaronerna och hälla av dem. Sen slår man i mjölk och reder med idealmjöl, fortfarande under värme så klart. Lika gott och inget som bränns fast.
Peter Lindberg
0768032059
Användarvisningsbild
Whiplash
För mycket laddtryck
Inlägg: 319
Blev medlem: fre aug 17, 2007 9:00 pm
Ort: Malå
Kontakt:

Inlägg av Whiplash »

Enkelt :thumbright: koka makaronerna som vanligt. Under tiden så smälter du en rejäl smörklick i en annan gryta, rör ner nån matsked vetemjöl. i med lite mjölk och koka upp under omrörning (lämplig visp) när det kokar upp så tjocknar "såsen" och då justerar du till lämplig konsistens med mer mjölk :thumbright: krydda efter eget tycke, jag brukar bara ta en gnutta salt och två gnuttor vitpeppar :thumbright:

Sen så blandar du med makaronerna, busenkelt :wink:
J-O Arthursson

PV 444 -53 CSB projekt

Austin Cambridge projekt Såld till en pensionerad Scaniaförsäljare från Skellefteå

http://www.garaget.org/?car=52087 (Frugans Bubbla)



Kolla gärna detta Volvo V8 forum http://v8volvo.forum24.se/v8volvo.html" onclick="window.open(this.href);return false;
NcOlsson
För lite laddtryck
Inlägg: 1
Blev medlem: ons nov 24, 2010 11:44 am

Inlägg av NcOlsson »

Ett tips är att använda snabbmakaroner i stället for vanliga , funkar fint tycker jag.
Användarvisningsbild
Dennis Öhman
Forumsberoende
Inlägg: 3250
Blev medlem: sön nov 11, 2007 4:01 pm
Ort: Överkalix
Kontakt:

Inlägg av Dennis Öhman »

NcOlsson skrev:Ett tips är att använda snabbmakaroner i stället for vanliga , funkar fint tycker jag.
Njae jag är inne på gammeldags makaroner ska vara den sorten anser jag
:)
Ska testa lite era sätt och se vad som passar mig bäst, har testat redning förut men inte fått den smaken jag eftersträvar som att koka dom hela tiden i mjölk tyvärr..
Dänniz 073-8447664
Patrik H
Forumsberoende
Inlägg: 1283
Blev medlem: ons mar 01, 2006 7:09 pm
Ort: Götene

Inlägg av Patrik H »

Peter L skrev:Ännu snikigare än det är ju att koka makaronerna och hälla av dem. Sen slår man i mjölk och reder med idealmjöl, fortfarande under värme så klart. Lika gott och inget som bränns fast.
Funkar kanon . Sen brukar ja komplettera med att röra ner stekt bacon som finns att köpa färdig tärnad.

Sen är det ju gött med lite roccola sallad och hackad lök i också . Och det tar inte längre tid än det tar att koka mackaronerna
Användarvisningsbild
Kadett4wd
Forumsberoende
Inlägg: 10199
Blev medlem: fre dec 23, 2005 10:49 pm
Ort: Patrick Wetterskog Ludvika tel:0707928582

Inlägg av Kadett4wd »

Storkok o skvätt i mer mjölk då du värmer i micron,, rör om också.
Användarvisningsbild
Dennis Öhman
Forumsberoende
Inlägg: 3250
Blev medlem: sön nov 11, 2007 4:01 pm
Ort: Överkalix
Kontakt:

Inlägg av Dennis Öhman »

Kadett4wd skrev:Storkok o skvätt i mer mjölk då du värmer i micron,, rör om också.
Tyvärr är ju inte det lika gott som nylagat :wink:
Dänniz 073-8447664
Användarvisningsbild
Kadett4wd
Forumsberoende
Inlägg: 10199
Blev medlem: fre dec 23, 2005 10:49 pm
Ort: Patrick Wetterskog Ludvika tel:0707928582

Inlägg av Kadett4wd »

Det låter som om du inte har nåt annat väl än att koka dina 2.5dl varje gång du är sugen.
Användarvisningsbild
Tommy Luhr
Forumsberoende
Inlägg: 5537
Blev medlem: lör dec 11, 2004 8:23 pm
Ort: Arvika
Kontakt:

Inlägg av Tommy Luhr »

Tänk på att mycket mat kan man göra i enbart brödrost, vattenkokare och matmixer:)
Volvo B230 -1064 WHP
Topplocksportning!
Dynamisk vevaxelbalansering!
Motordyno!
Chassiedyno!
http://www.overboostracing.se
070-3755169
David Herbertsson
Forumsberoende
Inlägg: 1341
Blev medlem: tor dec 21, 2006 5:53 pm
Ort: Varberg

Inlägg av David Herbertsson »

Jag gör alltid bechamelsås till mina stuvade makaroner och angående kryddningen så släng i en halv tärning grönsaksbuljong så är det färdig kryddat sedan, blir perfekt varenda gång :thumbright:

/David
Användarvisningsbild
Kadett4wd
Forumsberoende
Inlägg: 10199
Blev medlem: fre dec 23, 2005 10:49 pm
Ort: Patrick Wetterskog Ludvika tel:0707928582

Inlägg av Kadett4wd »

ett annat fränt recept på latmat..

Potatisgratäng..

Chips i valfri smak.
Lök, tunnstrimlad.(riktigt tunn)
grädde
valfria kryddor.

den här blir klar på typ 20minuter.
Användarvisningsbild
Dennis Öhman
Forumsberoende
Inlägg: 3250
Blev medlem: sön nov 11, 2007 4:01 pm
Ort: Överkalix
Kontakt:

Inlägg av Dennis Öhman »

Kadett4wd skrev:ett annat fränt recept på latmat..

Potatisgratäng..

Chips i valfri smak.
Lök, tunnstrimlad.(riktigt tunn)
grädde
valfria kryddor.

den här blir klar på typ 20minuter.
Ska testa de där :thumbright:
Lät riktigt som bulkar mat! :hihi:
Dänniz 073-8447664
Skriv svar