Stuvade makaroner
- Dennis Öhman
- Forumsberoende
- Inlägg: 3250
- Blev medlem: sön nov 11, 2007 4:01 pm
- Ort: Överkalix
- Kontakt:
Stuvade makaroner
Har ett dilemma. Jag gillar ju mat som går fort särskilt till lunch efter gymmet typ klockan 12 hamnar det på dagligen för mig.
Är dessutom i en bulkar period och ska öka massa/vikt.
Jag är ruskigt svag för stuvade makaroner, men dom tar längre tid än vanliga makaroner som man bara stormkokar. Dessutom kräver dom små kräken mer jobb med mer omrörning så inte mjölken bränns fast i botten.
Vad har ni för recept på stuvade makaroner?
Mitt recept för 1person:
2,5dl gammeldags makaroner (lite mycket men ska upp i vikt, ha i åtanke dessutom att stuvade makaroner är mer mättande än kokta)
kokas i mjölk, brukar dock ha ca 10%vatten av mjölken då den tenderar till att koka fast mindre i kastrullen.
1klick smör samt salt.
Servera gärna med stekt falukorv..
ERA RECEPT HÄR!
Är dessutom i en bulkar period och ska öka massa/vikt.
Jag är ruskigt svag för stuvade makaroner, men dom tar längre tid än vanliga makaroner som man bara stormkokar. Dessutom kräver dom små kräken mer jobb med mer omrörning så inte mjölken bränns fast i botten.
Vad har ni för recept på stuvade makaroner?
Mitt recept för 1person:
2,5dl gammeldags makaroner (lite mycket men ska upp i vikt, ha i åtanke dessutom att stuvade makaroner är mer mättande än kokta)
kokas i mjölk, brukar dock ha ca 10%vatten av mjölken då den tenderar till att koka fast mindre i kastrullen.
1klick smör samt salt.
Servera gärna med stekt falukorv..
ERA RECEPT HÄR!
Dänniz 073-8447664
-
- SFRO-snubben
- Inlägg: 2642
- Blev medlem: mån jan 19, 2004 8:57 am
- Ort: Skellefteå
- Kontakt:
Fuskvarianten är ju att koka makaronerna som vanligt och göra en separat bechamelsås vid sidan av. Blanda ihop allt så har du stuvade makaroner på 10 minuter 
I och för sig kräver bechamelsåsen en del kärlek för att bli bra...
/Gustaf

I och för sig kräver bechamelsåsen en del kärlek för att bli bra...
/Gustaf
______________________________
Capri Turbo
SFRO-besiktningsman i Skellefteå
Capri Turbo
SFRO-besiktningsman i Skellefteå
- Dennis Öhman
- Forumsberoende
- Inlägg: 3250
- Blev medlem: sön nov 11, 2007 4:01 pm
- Ort: Överkalix
- Kontakt:
vafan, de har jag aldrig hört om, ska kolla upp såsen lite gran.. Typ såna här tips jag söktetherealpinto skrev:Fuskvarianten är ju att koka makaronerna som vanligt och göra en separat bechamelsås vid sidan av. Blanda ihop allt så har du stuvade makaroner på 10 minuter
I och för sig kräver bechamelsåsen en del kärlek för att bli bra...
/Gustaf

Dänniz 073-8447664
Enkelt
koka makaronerna som vanligt. Under tiden så smälter du en rejäl smörklick i en annan gryta, rör ner nån matsked vetemjöl. i med lite mjölk och koka upp under omrörning (lämplig visp) när det kokar upp så tjocknar "såsen" och då justerar du till lämplig konsistens med mer mjölk
krydda efter eget tycke, jag brukar bara ta en gnutta salt och två gnuttor vitpeppar
Sen så blandar du med makaronerna, busenkelt



Sen så blandar du med makaronerna, busenkelt

J-O Arthursson
PV 444 -53 CSB projekt
Austin Cambridge projekt Såld till en pensionerad Scaniaförsäljare från Skellefteå
http://www.garaget.org/?car=52087 (Frugans Bubbla)
Kolla gärna detta Volvo V8 forum http://v8volvo.forum24.se/v8volvo.html" onclick="window.open(this.href);return false;
PV 444 -53 CSB projekt
Austin Cambridge projekt Såld till en pensionerad Scaniaförsäljare från Skellefteå
http://www.garaget.org/?car=52087 (Frugans Bubbla)
Kolla gärna detta Volvo V8 forum http://v8volvo.forum24.se/v8volvo.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- Dennis Öhman
- Forumsberoende
- Inlägg: 3250
- Blev medlem: sön nov 11, 2007 4:01 pm
- Ort: Överkalix
- Kontakt:
Njae jag är inne på gammeldags makaroner ska vara den sorten anser jagNcOlsson skrev:Ett tips är att använda snabbmakaroner i stället for vanliga , funkar fint tycker jag.

Ska testa lite era sätt och se vad som passar mig bäst, har testat redning förut men inte fått den smaken jag eftersträvar som att koka dom hela tiden i mjölk tyvärr..
Dänniz 073-8447664
Funkar kanon . Sen brukar ja komplettera med att röra ner stekt bacon som finns att köpa färdig tärnad.Peter L skrev:Ännu snikigare än det är ju att koka makaronerna och hälla av dem. Sen slår man i mjölk och reder med idealmjöl, fortfarande under värme så klart. Lika gott och inget som bränns fast.
Sen är det ju gött med lite roccola sallad och hackad lök i också . Och det tar inte längre tid än det tar att koka mackaronerna
- Dennis Öhman
- Forumsberoende
- Inlägg: 3250
- Blev medlem: sön nov 11, 2007 4:01 pm
- Ort: Överkalix
- Kontakt:
- Tommy Luhr
- Forumsberoende
- Inlägg: 5537
- Blev medlem: lör dec 11, 2004 8:23 pm
- Ort: Arvika
- Kontakt:
Tänk på att mycket mat kan man göra i enbart brödrost, vattenkokare och matmixer:)
Volvo B230 -1064 WHP
Topplocksportning!
Dynamisk vevaxelbalansering!
Motordyno!
Chassiedyno!
http://www.overboostracing.se
070-3755169
Topplocksportning!
Dynamisk vevaxelbalansering!
Motordyno!
Chassiedyno!
http://www.overboostracing.se
070-3755169
-
- Forumsberoende
- Inlägg: 1341
- Blev medlem: tor dec 21, 2006 5:53 pm
- Ort: Varberg
- Dennis Öhman
- Forumsberoende
- Inlägg: 3250
- Blev medlem: sön nov 11, 2007 4:01 pm
- Ort: Överkalix
- Kontakt: